https://mobirise.com/

A ninjutsuról

Vaszkun Balázs

Edzések ideje

Az edzések késő tavasztól kora őszig jellemzően szabad téren vannak a Gellért-hegyen, de tatamis termünk is van a IX. ker. Kinizsi u. 1. szám alatt – ide a sarkon található zöld vasajtón keresztül lefelé vezet az út. A szabadtérre meghirdetett edzéseket csak erős eső esetén tartjuk a teremben. Mindkét helyszínhez térképes segítséget találsz lentebb.


Hétfő 21:00 - 22:30 között 
Kedd 21:00 - 22:30 között 
Csütörtök 21:00 - 22:30 között 


Ha kérdésed van a felöl, hol tartjuk az aznapi edzést, érdeklődj telefonon: +36 30 257 6600


Tudnivalók az edzéssel kapcsolatban 

Az első edzés minden érdeklődő számára ingyenes, nincs rejtegetnivalónk – bár a nindzsákról sokaknak nem a nyitottság jut eszébe. Mi egy ősi harci rendszer mai korra is érvényes változatát segítünk elsajátítani, mely sokkal inkább a békéhez, mint a harchoz vezet.

Az edzésre kezdetben elegendő felszerelés egy póló, egy bő szabású, hosszú szárú nadrág és egy pár váltó zokni. Nincs különösebb előfeltétel, hacsak a tanulni akarás nem az, vagy az, hogy az érdeklődő az emberiség érdekében és ne pedig ellene kívánjon tenni. Aki nem biztos benne, hogy egészségi állapota lehetővé teszi a rendszeres testmozgást, kérjük, előzetesen kérje ki orvosa véleményét.


Az évek során a tanítványok lábizmai jelentősen erősödnek, mozgáskoordinációjuk és közérzetük javul, gondolkodásuk tisztul. Az edzések során előfordulnak aerob, állóképesség-javító (a pulzusszám megemelkedésével, kifulladással járó), illetve vegyes izomfejlesztő részek is. Bujinkan sajátosság, hogy az első 3 év tananyaga a Hatsumi Soke által megalkotott Ten Chi Jin Ryaku no Maki – ebben a fegyvertelen technikákon túl a következő fegyverekkel ismerkedünk meg: kunai, kés, shoto (rövid kard), hanbo, jo, bo, yari, naginata, katana. Ezeken túl foglalkozunk a következőkkel is: kötél, jutte, shuriken, tachi, kusari gama, kusari fundo, shuko, ashiko; különféle közelharci szituációk kezelése, biztonságos járás/lopakodás, küzdelem a vízben, akaratfejlesztő gyakorlatok, stb.Redszeres edzések helyszíne - Kinizsi utca

Szabadtéri edzések helyszíne - Gellért hegy