Mobirise

Oktató

Vaszkun Balázs

A Yuugen dojo oktatója

Vaszkun Balázs, Shidoshi, 15. dan - Több, mint egy évet töltött Japánban Hatsumi Soke és a legmagasabb fokozatú Bujinkan mesterek irányítása alatt. Budapesten tart edzéseket, rendszeresen jár továbbképzésre, szemináriumokra Japánba és Európa számos országába. 


Egy idős harcművész írta:

„Az oktató vezetése nélkül senki sem juthat messzire az úton, hiába elhivatott, hiába felkészült. Személye pótolhatatlan. Ezt minden jelölt tudja. Ennek dacára, noha sokan fontolgatják, kevesen veszik a fáradságot, hogy megkeressék igazi mesterüket, egyáltalán: nekilássanak a keresésnek. Végül csak a legszívósabbak bukkannak rá a maguk oktatójára – és bár megtalálták, ez még nem dönt el semmit. Jó páran otthagyják, mert visszarettennek mindattól, amit tanulhatnának tőle.”


Mindig is érdekeltek a küzdősportok és a harci művészetek, azonban először csak a ’90-es évek elején kerülhetett sor arra, hogy tatamira lépjek. Minden érdekelt és mindent ki akartam próbálni, ami akkor számomra elérhető volt: kick-box, karate, kobudo, savate, judo, aikido, kung fu, tai chi, ju-jitsu… míg végül a Bujinkan ninjutsu stílusánál állapodtam meg. Oktatóm, Arnaud Cousergue és a japán nagymester, Hatsumi Soke útmutatásainak köszönhetően olyan komplex és kreatív harcművészeti rendszert ismertem meg, aminek azóta sem látom a határait. Közgazdász diplomám mellé 2008-ban szereztem sportedzői képesítést a Semmelweis Egyetemen, azóta vezetem a Yuugen Dojo budapesti edzéseit. Lelkes, összetartó csapat és kemény edzések várják az érdeklődőket – természetesen mindenkinek a saját szintjének megfelelően. :)


Hogyan léphetsz velünk kapcsolatba?

Írhatsz nekünk kérdést >> yuugendojo@gmail.com

Telefonálhatsz >> +36 30 257 6600

Balázst megtalálod a Facebookon >>    

De várunk a Yuugen Dojo Facebook oldalán is >> @ninjutsubudapest